Krevety na karí - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg krevet, 2 lžíce oleje, 2  cibule střední, nakrájené na kousky, 1 lžička mletého zázvoru, 2 stroužky rozdrceného česneku, 3 lžičky karí koření, 1  feferonka nasekaná najemno, 3  rajčata nakrájená na malé kousky, 5 dl kuřecího vývaru, 5 dl kokosového mléka, 2 lžíce zelené petrželky nasekané nadrobno, sůl
V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, zázvor a česnek a za stálého míchání 10 minut osmahneme. Přidáme karí koření, snížíme plamen na minimum, zamícháme a další 2 minuty smažíme. Přidáme rajčata a feferonku, promícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Vmícháme kokosové mléko a vaříme dál, až směs zhoustne. Osolíme podle chuti, plamen snížíme na minimum a přidáme krevety. Vaříme 5 minut, přidáme petrželku, zamícháme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka