Krevety Enchiladas - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  cibule nakrájená nadrobno, 2  papriky zelené nakrájené na malé kousky, 4 lžíce másla, 5  rajčat nakrájených na malé kousky, 1.5 dl kečupu, 2 lžičky dobromysli, 2 dl studené vody, 2 lžíce hladké mouky, 50 dkg krevet uvařených a nasekaných nahrubo, 1 dl horké vody, 6 lžic oleje, 12  kukuřičných tortil, zelená petrželka, sůl, mletý pepř
Ve větší pánvi rozpálíme čtvrtinu másla a na něm opečeme cibuli a papriku, až cibule zesklovatí. Přidáme kečup, rajčata, sůl, pepř a studenou vodu, přivedeme k varu a dusíme 30 minut. V mixéru rozmixujeme zbytek másla, mouku, horkou vodu a polovinu připravené omáčky. Vzniklou kaši přidáme ke zbytku omáčky a vaříme dalších 10 minut. V případě potřeby přidáme ještě trochu vody. Krevety smícháme s 200 ml omáčky a necháme chvíli marinovat. Ve velké pánvi rozpálíme olej a v něm na několik vteřin namočíme tortily. Hned je vyndáme a usušíme papírovým ubrouskem. Usušené tortily namočíme do omáčky, naplníme krevetovou směsí, srolujeme a přitlačíme konce tak, aby tortily dobře držely pohromadě a směs z nich nevytékala. Naplněné tortily opatrně položíme do zapékací misky, navrch nalijeme omáčku a 15 minut zapečeme v troubě při 250°C. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka