Závitky z platýse s rajčaty - recept cpt. Cooka
2 porce: 25 dkg rybího filé (z platýse), citrónová šťáva, sůl, bílý pepř, zelená petrželka, 1 hrst řeřichy, 2 stroužky česneku, 1 lžička hladké mouky na obalení, 1 žloutek, 1 cibule, 2 lžíce másla, 35 dkg rajčat, 3 lžíce šlehačky
Filé z platýse opláchneme pod studenou vodou a osušíme zabalením do utěrky a lehkým poklepáváním, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Petrželovou nať omyjeme, najemno nasekáme a nasypeme do misky. Řeřichu také opláchneme a polovinu nastříháme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k bylinkám. Vmícháme mouku a žloutek, osolíme a opepříme.
Rybí filé položíme na pracovní podložku a potřeme bylinkovou směsí. Filé stočíme do ruličky, položíme na talíř a necháme 15 minut uležet v chladnu.
Oloupeme cibuli a jemně ji nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli podusíme.
Vřelou vodou spaříme rajčata, oloupeme je, nakrájíme a odstraníme jádra. Dužinu pokrájíme najemno a přidáme do pánve. Vmícháme smetanu, necháme 10 minut vařit, osolíme a opepříme.
Rybí závitky položíme na rozvařená rajčata a necháme 10 minut pod pokličkou dusit.
Rybí závitky ozdobíme na talíři rajčaty a zbytkem řeřichy.
Příloha: rýže nebo brambory
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka