Zapečená treska na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg tresky, 4 lžíce oleje, 1 malá cibule,  trochu polohrubé mouky, zelená petrželka, 1 stroužek česneku, 1/4 l kysané smetany, 5 dkg tvrdého sýra, 1 lžíce másla
Rybu necháme zvolna rozmrazit, rozdělíme na porce, osolíme a na oleji po obou stranách do červena opečeme. Vložíme ji do zapékací mísy, polijeme předem připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a asi 15-20 minut zapékáme.
Příprava omáčky: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem nebo vodou, případně mlékem, přidáme usekaný česnek, petrželku, sůl a smetanu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka