Zeleninová polévka s vločkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  mrkve, 4 malé cukety, 20 dkg mladých hrachových lusků, 1  žlutá paprika, 1.5 l zeleninového vývaru z kostky, bílý pepř, 4 lžíce sójové omáčky, 15 dkg třešňových rajčat, sůl, 10 dkg ovesných vloček, 1 lžíce oleje
Mrkev a cukety nakrájíme na tenké nudličky, lusky příčně na třetiny, papriku na kosočtverce. Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Opatrně osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Rajčata rozčtvrtíme, vločky opražíme na oleji dozlatova (lze opražit i nasucho) a obojí přidáme do polévky. Polévku podáváme horkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka