Sledi na červeném víně - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 sledi, 2 lžíce másla nebo olej, sůl, trochu hladké mouky, 2 dl červeného vína, 1 cibule, trochu strouhanky
Sledě (nebo menší makrely) rozpůlíme, vyjmeme hřbetní kosti, osolíme, poprášíme moukou. Opečeme je na rozpáleném másle po obou stranách. Pak je vyjmeme a na témž másle opečeme na kroužky nakrájenou cibuli. Pak vložíme sledě zpět, kroužky cibule na ně narovnáme, přilijeme víno a povrch posypeme strouhankou a pokapeme máslem. Zapékáme asi 10 minut. Připravujeme v nízké zapékací míse. Podáváme obložené grilovanými rajčaty sypanými petrželkou.
Příloha: brambory vařené nebo opékané a saláty.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka