Mořská ryba na žampiónech se smetanou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg ryb, 2 cibule, sůl, 2 lžíce másla, 25 dkg žampiónů, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 l kysané smetany, 1 lžíce polohrubé mouky
Rybu rozkrájíme na porce a osolíme. Cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, vložíme na ni připravenou rybu a po obou stranách ji zprudka opečeme. Pak přidáme papriku, žampióny nakrájené na plátky a dusíme bez podlévání. Později mírně podlijeme, celkem dusíme asi 10 minut. Ve smetaně rozkvedláme mouku, osolíme, přilijeme k rybě a krátce povaříme. Je-li třeba, zakapeme citrónovou šťávou. Podáváme s brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka