Kořeněná makrela - recept cpt. Cooka
6 porcí: 4 porce makrely, 1 malá mrkev, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, sůl, tymián, bobkový list, mletý pepř, 2 lžíce rajčatového kečupu, 1 dl bílého vína (nebo lžíce citrónové šťávy), vývar z kousku bujonové kostky, zelená petrželka, 1 lžíce kaparů
Mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na tenká půlkolečka, česnek na plátky a osmahneme je na oleji. Přidáme rozmrazené, očištěné porce makrel, sůl, koření, kečup a vše krátce osmahneme. Makrely podlijeme vínem nebo zředěnou citrónovou šťávou a trochou vývaru a pečeme, až porce změknou. Do šťávy přidáme nasekanou petrželku, podle obliby i kapary a podáváme s topinkami nebo s toasty a se zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka