Štika Veronika - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg štiky (možno použít i jinou rybu), 1 dl suchého bílého vína, 1 dl kuřecího vývaru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl polotučného mléka, 1 lžička oleje, sůl, mletý pepř
Rybu položíme do olejem vymazané zapékací misky z varného skla. Posypeme pepřem a posolíme. V misce smícháme víno, vývar a citrónovou šťávu a směs nalijeme na rybu. Misku přikryjeme a pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Na menší pánvičce rozehřejeme máslo, odstraníme z ohně a vmícháme mouku. Přidáme mléko a znova dáme na mírný plamen. Za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne a zjemní. Směs nalijeme na rybu a pečeme v troubě ještě dalších 5 minut nebo až omáčka zhnědne.
Příloha: vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka