Štika s bambusovými výhonky - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg štiky (masa bez kostí a kůže), 2 bílky, 2 lžíce škrobové moučky, sůl, olej, 20 dkg pórku, 20 dkg bambusových výhonků nebo kedlubny, 1 sklenka desertního vína, vegeta, citrón, zelená petrželka, vývar z masoxu
Maso štiky nakrájíme na kostičky, promícháme se solí, vegetou, bílky a polovinou škrobu a necháme zakápnuté citrónem půl hodiny odležet. Očištěný pórek a bambus nebo kedlubnu nakrájíme na plátky. Odleželé maso zprudka opečeme na oleji, slijeme přes síto a necháme okapat. Na malém množství oleje osmahneme na pánvi pórek a bambusové výhonky nebo kostičky kedlubny, vmícháme osmažené maso, mírně podlijeme vývarem, podusíme, dochutíme a zahustíme škrobem rozmíchaným v chladném vývaru. Mícháme zlehka tak, aby kostičky masa zůstaly celé.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka