Okoun po znojemsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 okoun, 6 lžic másla, 1 cibule nakrájená nadrobno, 50 dkg strouhanky, 25 dkg okurek nakrájené na malé kousky, 1 lžička šalvěje, 1.5 dl bílého vína, 2 lžičky nakládaných okurek nakrájených nadrobno, sůl, mletý pepř
Rybu omyjeme a osolíme. Na pánvi rozpálíme 4 lžíce másla a na něm osmahneme cibuli. Přidáme strouhanku, okurku, šalvěj, sladkokyselou okurku a polovinu vína, dobře promícháme a touto směsí rybu naplníme. Okouna ovážeme provázkem, položíme do vymazaného pekáče a pečeme v rozpálené troubě asi 30 minut. Občas podléváme máslem a vínem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka