Candát gratinovaný s cibulí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  candát (může být maréna, kapr, filé z tresky), 4 menší cibule, 2 l smetany, 10 dkg strouhaného ementálu, 2 lžíce másla, citrónová šťáva, sůl
Rybu pokapeme citrónovou šťávou, posolíme a dáme asi na hodinu odležet. Poté ji zvolna asi 10 minut vaříme v osolené vodě v pekáči. Rybu vyjmeme, stáhneme z ní kůži, rozdělíme v půli a vyjmeme páteř s kostmi. Půlky složíme do máslem vymaštěného pekáče, hustě posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, pokapeme zbytkem másla a pečeme v troubě. Když je cibule měkká a začíná růžovět, vše zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. Pečeme dál, dokud sýr nezrůžoví a smetana se z poloviny neodpaří.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka