Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  pstruzi, 1 g soli, 2 lžíce rostlinného oleje,

těstíčko: 3  bílky, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce škrobové moučky, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžíce rostlinného oleje,

omáčka: 1  cibule, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička mletého zázvoru, 1/4 lžičky pálivé papriky, 1 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vývaru, 1 lžíce karamelu

Menší ryby (pstruh, okoun, lín) očistíme a ponecháme hlavu i ocas. Na talíři si připravíme těstíčko z ušlehaných bílků nebo vajec, mouky, škrobové moučky, sójové omáčky a oleje. Je-li těstíčko příliš řídké, přidáme trochu mouky. Rybu osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji nebo sádle dorůžova ze všech stran.
Mezitím si připravíme ostrosladkou omáčku. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, karamel, citrónovou šťávu. Krátce prohřejeme a stáhneme z ohně, podle potřeby přidáme trošku vody nebo vývaru.
Osmaženou rybu polejeme omáčkou a pokapeme ještě olejem.
Příloha: rýže a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka