Ryba v páře po kantonsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 pstruh (kapr, okoun) vážící cca 1 kg, 5 dkg šunky, 1/2 lžičky mletého zázvoru nebo kousek čerstvého, 2 naťové cibulky, 2 stroužky česneku, 5 dkg bambusových výhonků, 1 červená paprika, 4 aromatické houby nebo sušené hřiby, 2 lžíce vodky, 1 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř
Houby namočíme na 20 minut do teplé vody. Uvaříme. Odstraníme třeně a klobouky nakrájíme na malé kousky. Šunku, cibuli a bambusové puky nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupáme a nadrobno usekáme. Všechny ingredience do omáčky nalejeme do nádoby a přivedeme do varu.
Vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a osolíme. Podél po obou stranách hřbetu ji nakrojíme. Uložíme do ohnivzdorné nádoby a zalejeme omáčkou. Nádobu s rybou vložíme do větší nádoby s vodou, kterou uvedeme do varu. Rybu vaříme v páře 15 až 20 minut. Rybu položíme na mísu. Podáváme politou horkou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka