Pstruzi na víně s mandlemi - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  pstruhů, citrónová šťáva, 2 dl bílého vína, 8 dkg másla, 4 lžíce oleje, 10 dkg mandlí, sůl, citrón, zelená petrželka
Opláchnuté mandle vložíme do studené vody, přivedeme k varu, povaříme minutu, pak je scedíme, oloupáme a osmahneme na polovině oleje. Očištěné pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet. Osolíme je, vložíme na pánvičku nebo do pekáčku s rozehřátým olejem a máslem a zvolna opékáme po obou stranách. Po chvilce je podlijeme vínem a dopečeme. Při pečení je přeléváme vypečenou šťávou s vínem. Pstruhy přeložíme na nahřátou mísu, podlijeme šťávou a poklademe mandlemi a petrželkou.
Příloha: vařené brambory, dílky citrónu a zeleninový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka