Pstruh s lískovými oříšky - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 menší pstruzi, 20 dkg lískových ořechů, 4 lžíce másla, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky, sůl, mletý pepř
Pstruhy omyjeme, osušíme a zevnitř potřeme solí a pepřem. Na pánvi opražíme lískové oříšky, asi 10 minut, necháme vychladnout a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozpálíme máslo. Mezitím si smícháme mouku se solí a pepřem a v této směsi pstruhy obalíme. Připravené pstruhy osmažíme na rozpáleném másle. Zatímco se pstruzi smaží, na malé pánvi rozpustíme trochu másla, přidáme oříšky, citrónovou štávu a petrželku, zamícháme a dobře prohřejeme. Hotové pstruhy posypeme oříškovou směsí a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka