Pstruh na mandlích - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 menší pstruzi, 6 dkg mandlí uvařených, oloupaných a nakrájených na plátky, 1 cibule nakrájená na kolečka, 12 dkg hladké mouky, 2 lžíce rostlinného tuku, 2 stroužky česneku nakrájené na čtvrtky, mletý pepř, sůl, mletá paprika, 2 pomeranče oloupané a rozdělené na dílky
Ve větší pánvi rozehřejeme tuk, přidáme cibuli a mandle. Za občasného míchání opékáme tak dlouho, až cibule zesklovatí. Opatrně přendáme do malé misky a držíme v teple. Pstruhy obalíme ve směsi mouky s kořením a opékáme na pánvi, ve které jsme opekli cibuli, tak dlouho, až jsou hotoví. Během pečení rybu jednou obrátíme. Hotové pstruhy polijeme cibulovou směsím ozdobíme kousky pomeranče a podáváme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka