Pečený pstruh Venuše - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 pstruhů, 10 dkg oleje, sůl, citrónová šťáva, 2 dl šampaňského vína Venuše, 2 vejce, 1 lžička hladké mouky, 5 dkg másla, citrón, zelená petrželka na ozdobu
Menší pstruhy vykucháme, dobře omyjeme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, urovnáme na pekáček a necháme 2 - 3 hodiny odležet. Poté pstruhy obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a na horkém oleji opečeme. Po opečení pstruhy přeložíme na čistý pekáček, podlijeme je šumivým vínem a dáme do horké trouby dopéci. Při pečení podléváme výpekem a přeléváme rozpuštěným máslem. Zdobíme řezem citrónu a zelenou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka