Losos na estragonu - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 menší losos, 1 citrón nakrájený na kolečka, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce estragonu, 1 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř,
Omáčka: 1 dl kysané smetany, 3 lžíce majonézy, 2 lžíce mléka, 2 lžíce kaparů nasekaných nadrobno, 1 lžíce estragonu, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, mletý pepř
V misce smícháme všechny přísady na omáčku, přikryjeme a necháme v ledničce důkladně vychladit. Mezitím si rozpálíme troubu na 300°C. Pekáč vyložíme aluminiovou folií. Doprostřed položíme třetinu koleček citrónu. Lososa potřeme olejem a položíme ho na kolečka citrónu. Posolíme a popepříme, a dovnitř lososa dáme estragon a pažitku spolu s polovinou zbytku citrónu. Zbylá kolečka citrónu položíme na lososa. Pečeme v troubě asi 40 minut. Hotového lososa vyndáme, rozporcujeme a podáváme politého připravenou omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka