Zapečená ryba na thajském kari s ovocem - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg kapra (i jiné ryby), 4 lžíce oleje, 3 stroužky česneku nebo česnekový prášek, 2 lžičky thajského karí, 1 lžíce zelené petrželky, 1 lžička pažitky, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy nebo polovina sumahu, 5 lžic hladké mouky, 2  vejce, 2  pomeranče nebo ananasový kompot
Osušené porce ryby potřeme směsí z poloviny oleje, kari, lisovaného česneku, petrželky, pažitky, soli a citrónové šťávy (sumahu). Necháme nejméně 1/2 hodiny proležet v chladu. Pak obalíme v mouce, namáčíme v rozšlehaných vejcích a ukládáme do zapékací misky vytřené olejem. Svrchu lehce poprášíme zbytkem mouky a pokapeme olejem. Dáme zapéci. K hotové rybě přidáme dobře odrhnuté pomeranče i s kůrou rozdělené na 4 díly (nebo kolečka ananasu).
Příloha: rýže, chléb nebo i nudle

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka