Rybí hrnec po francouzsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 5 dl rybího vývaru, 1 bobkový list, 1 lžička drceného pepře, sůl, 1 cibule, 1 hřebíček, 4 mrkve, kedlubna, 2 pórky, 40 dkg kapra, 1 dl bílého vína, 10 dkg smetany, bílý pepř
Bujón dáme vařit s vodou, bobkovým listem, tlučeným pepřem a solí. Cibuli oloupeme, protkneme hřebíčkem, přidáme do vývaru a povaříme. Mrkev a kedluben nakrájíme na kostičky, pórek na špalíčky. Porce kapra nakrájíme na menší kousky, přidáme spolu se zeleninou do vývaru a dusíme 10 minut. Víno a smetanu rozšleháme a vmícháme do pokrmu, osolíme a opepříme.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka