Ryba po maďarsku - recept cpt. Cooka
4 porce: 4 porce kapra (marény nebo jesetera), 2 l krémovité kysané smetany, 1 lžíce mleté papriky, vývar z rybího odpadu, 15 dkg kořenové zeleniny, žloutek, zelená petrželka, sůl, ocet
Z rybího vývaru a kořenové zeleniny připravíme menší množství osoleného vývaru, který procedíme. Rybu posolíme, potřeme octem a na 1/2 hodiny dáme do chladu. Pak dáme porce ryby do vařícího vývaru a zvolna provařujeme asi 15 minut. Pak porce ryby přeložíme na nahřáté talíře. Do vývaru nalijeme smetanu rozmíchanou se žloutkem, sekanou petrželkou a dochutíme solí. Za stálého míchání přivedeme téměř k varu a potom jí přeléváme ryby.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka