Kořeněná ryba na rajčatech - recept cpt. Cooka
4 porce: 1.5 kg kapra nebo jiná ryba, 4 stroužky česneku, 1 lžíce koriandru, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička zázvoru, 2 lžičky pískavice, 1 lžička kurkumy, špetka pálivé papriky, 6 rajčat, máslo, 3 lžíce smetany, bílý jogurt, sůl, citrón
Na tuku osmahneme koření, opečeme česnek nakrájený na plátky, přidáme rozmixovaná rajčata, smetanu a jogurt. Povaříme za stálého míchání. Očištěnou rybu dáme na pekáč, osolíme, posypeme troškou pálivé papriky, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme několik vloček másla a pečeme. Před koncem pečení zalijeme směsí z koření, rajčat, smetany a jogurtu a dopékáme při mírné teplotě. Hotovou rybu obložíme tenkými plátky citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka