Vlasové nudle s chřestem - recept cpt. Cooka
5 porcí: 25 dkg vlasových nudlí, 1 svazek divokého chřestu, 5 dkg másla, 1 l lehkého masového vývaru, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 2 lžíce parmazánu nebo gruyéru
Chřest oškrábeme a propláchneme, odstraníme tvrdou část, odřízneme hlavičky a dáme je stranou. Prýty svážeme a povaříme v kastrolu se slabě osolenou vodou. Vyjmeme z kastrolu a protlačíme strojkem na kaši. Vodu po vaření dáme stranou. Do dostatečně velkého kastrolu vlijeme masový vývar, přidáme chřestovou kaši a vodu po vaření. Přivedeme k varu, nasypeme roztroušeně těstovinu a hlavičky chřestu. Občas během vaření zamícháme.
Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), stáhneme kastrol z ohně a polévku nalijeme do polévkové mísy, v níž jsme předem rozšlehali vejce se strouhaným sýrem a několika špetkami soli a pepře. Podáváme v téže polévkové míse.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka