Kapr s kořením karí - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg vykostěného masa z kapra, 15 dkg zeleného hrášku, 15 dkg cibule, 1 kapie, olej, 1 lžička karí koření, 2 lžíce škrobové moučky, sůl, 2 vejce, 2 dl desertního vína, glutasol, citrónová šťáva, 1 šálek vývaru z masoxu
Kapří maso nakrájíme na plátky a promícháme s vejci, škrobem a solí. Na mírném ohni osmahneme a necháme na sítě okapat. Do rozehřátého oleje vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, zelený hrášek a proužky kapie. Mírně podlijeme, podusíme, přidáme karí, dochutíme glutasolem, citrónovou šťávou, vínem a dosolíme. Mírně zahustíme máčeným škrobem, krátce podusíme a vmícháme plátky kapra. Podáváme ozdobené petrželkou a dílkem citrónu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka