Kapr s citrónovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kapr (do 2 kg), 3 česnek (paličky ne stroužky), 2 dl oleje, 3 dl bílého vína, mletý pepř, sůl,
Na omáčku: 20 dkg másla, 4 žloutky, 2 citróny, 1 lžíce rozsekaných kaparů
Kapra očistíme, vykucháme, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Stroužky česneku oloupeme, naplníme jimi kapra a zašijeme. Pak kapra potřeme olejem, poprášíme pepřem a na vymaštěném pekáči dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vínem. Máslo zvolna rozpustíme, vmícháme do něj citrónovou šťávu s kapary, odstavíme a postupně vmícháme žloutky. Kapra naporcujeme a jednotlivé porce poléváme omáčkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka