Kapr po anglicku - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg kapra (i s játry), sardelová pasta, 10 dkg másla, 1 šálek vývaru, 1 cibule, citrón, 4 rajčata, 1/2 lžičky karí koření, sůl, špetka mletého pepře, 1/2 lžičky muškátového květu, 2 lžíce zelené petrželky, 1 dl červeného vína těžšího (portského)
Kapra rozporcujeme a dílky osolíme, opepříme, obalíme v rozsekané petrželce. Opečeme na polovičce másla zprudka po obou stranách, podlijeme vývarem a pokapeme citrónovou šťávou. Na druhé části másla osmahneme pokrájenou cibuli, koření karí, přidáme rozkrájená rajčata, kapří játra, trochu sardelové pasty, okořeníme muškátovým květem, petrželkou a zalijeme vínem. Přidáme šťávu z dušeného kapra, omáčku prolisujeme sítem a nalijeme na porce kapra. Podáváme s chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka