Kapr pečený po znojemsku - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 porcí kapra, citrón, 1 lžička pálivé papriky, 10 dkg oleje, 5 dkg másla, 1 dl červeného vína, 1 menší čerstvá okurka, 3 rajčata, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička hladké mouky, sůl
Porce kapra stáhneme z kůže, pokapeme citrónem, osolíme a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Mouku promícháme s mletou paprikou, v této směsi kapra obalíme a na oleji opečeme. Necháme prochladnout a pak každou porci obalíme do tenkých plátků slaniny, urovnáme na pekáček a v troubě do zlatova dopékáme. Ze zbylého oleje, másla, rajského protlaku, na hrubší nudle nakrájené zeleniny a červeného vína připravíme směs, kterou pečeného kapra zalijeme a necháme ještě chvíli dopéci. Zdobíme řezem citrónu a petrželkou. Nejvhodnější přílohou je bramborová kaše.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka