Grilovaný kapr s citrónovým máslem - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg kapra, sůl, citrónová šťáva, olej, 2 lžičky grilovací směsi, 8 dkg másla, 1  šalotka, 1 špetka zelené petrželky, 1 špetka sušené bazalky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička hořčice, sůl
Porce kapra rozpůlíme ve hřbetě a lehce osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a posypeme grilovacím kořením. Necháme chvíli odležet. Kapra buď grilujeme, nebo opečeme na pánvi. Dáme jen stranou. Na pánvi na trošce másla lehce zpěníme jemně posekanou cibuli, přidáme petrželku, bazalku, citrónovou šťávu, hořčici, zamícháme, stáhneme z ohně a přidáme zbytek másla, necháme rozpustit. Kapra vrátíme do omáčky a podáváme s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka