Sýrové rybí krokety - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg rybího filé, sůl, citrón, 3 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/8 l vývaru z masa nebo bujónové kostky, 1/2 lžičky hořčice, 2 dkg sušených hub nebo 10x tolik čerstvých, 5 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 žloutek, trochu strouhanky, hladká mouka na obalení, 2 vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka, olej nebo ztužený rostlinný tuk na smažení
Rybu rozdělíme na kousky, osolíme ji, zakapeme citrónem a na pánvi ji podusíme ve vlastní šťávě. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji a rozvaříme s vývarem na hustou omáčku. Podle chuti přidáme ještě sůl, hořčici, předem namočené, rozsekané houby. Vmícháme rybu a žloutek a sýr. Když směs vychladne, dohustíme ji strouhankou. Z rybí směsi tvoříme menší krokety, obalujeme je v mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Smažíme je na tuku a podáváme s bramborovou kaší a salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka