Rybí pánev se sójovými klíčky - recept cpt. Cooka
2 porce: 40 dkg rybího filé (z tresky), 2 lžičky škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sherry, 1 cibule, 1 mrkev, 1 pórek, 10 dkg sójových klíčků (čerstvé nebo konzervované), 4 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, špetka mletého zázvoru, sůl, mletý pepř
Filé opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na proužky asi 2 cm široké a posypeme z obou stran solamylem. Pokapeme je sójovou omáčkou a sherry a uložíme do chladna.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Z pórku odkrojíme kořínky, podélně ho nakrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Čerstvé sójové výhonky omyjeme a necháme okapat. Konzervované vyjmeme z nálevu a necháme okapat.
Na velké pánvi rozehřejeme olej, rybu vyjmeme z nálevu, krátce opečeme a znovu vyndáme z pánve. V rozpáleném oleji opečeme směs zeleniny. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a smícháme se zbylým nálevem. Přidáme znovu rybí řezy, prohřejeme, osolíme a opepříme.
Příloha: rýže
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka