Rybí nákyp - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg rybího filé, 2 lžíce másla, 1 malá cibule, citrónová šťáva nebo vinný ocet, 1.5 lžíce polohrubé mouky, 1 šálek mléka, 2 vejce, 10 dkg parmazánu nebo čedaru
Rybu mírně rozmrazíme, rozebereme na plátky, pokapeme citrónem a posolíme. Na polovině másla slabě osmahneme cibuli nakrájenou na tenké kroužky, vložíme na ni porce ryby a dusíme na mírném ohni ve vlastní šťávě. Asi po 10 minutách je obrátíme. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, povaříme na hustší omáčku a odstavíme ji z plotny. Do polovychladlé přimícháme žloutky, strouhaný sýr, drobně pokrájenou rybu a tuhý sníh z bílků. Směs vložíme do zapékací mísy silně vymaštěné a vysypané strouhankou a zapečeme do růžova.
Obměna: Před zapékáním položíme kolem okraje mísy oloupaná osolená rajčata a zapečeme je současně.
Příloha: vařené brambory sypané petrželkou nebo bramborová kaše a saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka