Rybí filé s pikantní omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg rybího filé, ocet, sůl, 1 lžíce másla,
Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžička rajčatového protlaku, 1/4 l mléka, 1.5 lžíce hladké mouky, sůl, citrón
Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách, celkem asi 12 minut, na lžíci másla nebo na oleji. V kastrolu zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a osmahneme světlou cibulovou jíšku. Po částech ji zalijeme mlékem, dohladka vymícháme a vmícháme do ní protlak. Omáčku povaříme 15 minut, přecedíme ji na rybu a necháme ještě 15 minut na teple (nevařit). Jako příloha jsou vhodné brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka