Rybí filé s koprovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg rybího filé, sůl, mletý pepř, 2 lžíce másla,
Omáčka: 3 lžíce vývaru (i z ryby), 3 žloutky, 3 lžíce másla, sůl, mletý bílý pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce mladého kopru
Rybí filé osolíme, opepříme, opečeme na másle. Mezitím uděláme omáčku. V kotlíku postaveném do většího kastrolu s vařící vodou šleháme žloutky s vývarem a postupně zakapáváme rozpuštěným máslem. Když omáčka zhoustne, ochutíme pepřem, solí, citrónovou šťávou a rozsekaným koprem. Opečené filé přelijeme omáčkou a podáváme s brambory a se salátem. Omáčku můžeme použít i na vařené hovězí maso nebo na smaženou zeleninu.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka