Rybí filé pečené s vínem - recept cpt. Cooka
4 porce: 3/4 kg rybího filé, 5 lžic oleje, 5 lžic 4% octa, sůl, 5 zrnek celého pepře, 1 bobkový list, strouhanka, máslo, 1 dl bílého vína, citrón
Zmrazené filé necháme mírně rozmrazit a rozdělíme na řízky. Upravíme je na porce. Vložíme do porcelánové misky, zalijeme směsí oleje, octa, soli a kořeni a necháme asi 3 hodiny marinovat. Pak je dáme okapat, potřeme tekutým zchladlým máslem, obalíme ve strouhance a vložíme do vymaštěného kastrolu. Opečeme je po obou stranách a pak je po částech podléváme vínem. Je-li třeba, přidáme více vína. Porce ryby zdobíme dílky citrónu.
Příloha: opečené brambory nebo brambory sypané petrželkou a salát z rajčat
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka