Ryba v červené košili - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg rybího filé, 4 plátky anglické slaniny, 3 lžíce mléka, hladká mouka, 2 lžíce oleje, citrónová šťáva, 1 cibule, 50 dkg rajčat, tymián, majoránka (bazalka), sůl, mletý pepř, moučkový cukr
Porce ryby očistíme, pokapeme citrónem, osolíme a půl hodiny necháme odležet. Pak omočíme v mléce, obalíme v mouce a krátce grilujeme nebo opečeme. Poté obalíme ve slanině a opečeme na pánvi, podle chuti dosolíme a pokapeme citrónem. Mezitím na oleji zpěníme cibuli, na to vložíme pokrájená rajčata a uděláme hustou omáčku, ochutíme solí, cukrem, tymiánem, bazalkou, majoránkou a pepřem. Polijeme tím rybu a podáváme s brambory nebo s chlebem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka