Ryba s kaštany - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg rybího filé, 10  žampiónů, 10 oloupaných jedlých kaštanů, sůl, 6  salátových listů na ozdobu,

Marináda: 5 cl vodky, 4 lžíce sójové omáčky,

Omáčka: zbytek marinády, 1  citrón na šťávu, 1  pomeranč na šťávu, 1  cibule

Rybí maso lehce nakrojíme několika plochými zářezy a uložíme do misky. Zalejeme vodkou smíchanou se sójovou omáčkou a 2 hodiny marinujeme. Žampióny očistíme a umyjeme. Odstraníme třeně. Marinované rybí maso uložíme na velký plát alobalu a osolíme. Na maso navrstvíme kaštany a žampióny. Alobal pečlivě zavineme tak, aby v něm byla ryba dobře uzavřena a vložíme do ohnivzdorné nádoby s pokličkou. Pečeme 25 až 30 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.
Cibuli oloupáme a velmi drobně usekáme. Marinádu smícháme s citrónovou a pomerančovou šťávou, nasypeme do ní cibuli a pečlivě zamícháme. Hotovou rybu klademe na ohřáté misky vyložené salátovými listy. Zalejeme šťávou a podáváme. Takto připravenou rybu můžeme také vařit v páře.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka