Ryba na houbách a na zázvoru - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg soleného rybího filé, 3 dkg jidášova ucha, 2 bílky, 3 lžíce bramborové škrobové moučky, 1 rozsekaná naťová cibulka, 1 zázvor, 1 dl přírodního bílého vína, 1.5 dl kuřecího vývaru, 2 lžíce moučkového cukru, 2 snítky celerové natě, olej na smažení, sůl, voda
Houby opláchneme a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minut stát a pak v té vodě 25 minut vaříme. Ocedíme. Rozkrájíme na kousky, přičemž odstraníme tvrdé části třeňů. Zázvor oloupáme a usekáme. Rybu nakrájíme na větší kousky. Osolíme. Třetinu bramborové moučky smícháme se sněhem z bílků. Kousky ryby obalíme v mouce s bílkem a smažíme 2 minuty po obou stranách na rozpáleném oleji. Stáhneme z plotny a dáme do tepla.
Vývar přivedeme do varu, přilejeme víno, vsypeme cukr, usekaný zázvor a bramborovou moučku, smíchanou s troškou studené vody. Do omáčky vložíme rybu a houby. Přivedeme do varu a 1 minutu vaříme. Podáváme horké posypané usekanou cibulkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka