Ragú z tresky se zeleninou - recept cpt. Cooka
2 porce:  1 malá cibule, 1 lžíce másla, 1/8 l bílého vína (suché, např. bílé burgundské), 15 dkg šlehačky, 15 dkg mrkve, 15 dkg cukety, 40 dkg rybího filé (z tresky), citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Máslo rozpustíme na pánvi a cibuli osmahneme dozlatova. Cibuli zalijeme bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni.
Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Z cukety odkrojíme stopku a rovněž ji nastrouháme. Nastrouhanou směs vmícháme do omáčky a necháme povařit 5 minut.
Tresčí filé opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme je. Nakrájíme je na drobné kousky a potřeme ze všech stran citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Omáčku ochutíme solí a pepřem a vložíme do ní rybí kousky. Necháme 5 minut povařit.
Hotový pokrm na talíři posypeme omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželovou natí.
Příloha: máslem pokapaná dlouhozrná rýže a hlávkový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka