Pikantní kousky ryby - recept cpt. Cooka
4 porce: 75 dkg rybího filé, rostlinný olej,
marináda: 5 jarních cibulek, 2 lžíce desertního vína, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička octa, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička glutasolu
Rybu (filé, kapra, úhoře) nakrájíme na proužky 2 x 3 cm. Připravíme si do misky marinádu z pokrájené cibulky (mladé i s natí, příp. cibuli), ostré hořčice a ostatních přísad a nejméně na 20 minut do ní ponoříme kousky ryby. Pak je vyjmeme a necháme okapat do misky. Oschlé proužky rybího masa prudce opečeme na oleji ze všech stran. Rybu vyjmeme a dáme stranou. Na témže oleji krátce povaříme zbytek marinády. Potom vložíme do vzniklé směsi nazpět kousky ryby a zamícháme.
Příloha: rýže a zeleninový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka