Pečené rybí filé s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce: 60 dkg rybího filé, 1 jablko, 1 cibule, 4 dkg rostlinného oleje, 1 citrón, sůl, mletý pepř
Do kastrolu se zahřátým olejem vložíme porce rybího filé, posolíme, popepříme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme do trouby péci. Během pečení obrátíme a podle potřeby podlejeme lžící horké vody. Asi po deseti minutách filé vyjmeme a uložíme do kastrolu na teplém místě. Oloupané větší jablko rozkrájíme na plátky, cibuli také na plátky a rozebereme ji na kroužky. Vložíme ji do tuku, v němž se pekla ryba, a osmažíme. Porce rybího filé upravíme na nahřáté talíře, obložíme plátky jablek a kroužky cibule.
Příloha: bramborová kaše, saláty
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka