Pečené filé s rajčatovým kabátkem - recept cpt. Cooka
4 porce: 1 kg rybího filé, 4 stroužky česneku, 1 lžíce koriandru, 1 lžička římského kmínu, 2 lžičky pískavice, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky chilli, 6 rajčat, 2 lžíce oleje, bílý jogurt, sůl, citrón
Na polovině oleje osmahneme plátky česneku s pomletým kořením, přidáme podrcená rajčata, osolíme, podusíme a přidáme jogurt. Krátce podusíme a dáme stranou.
Porce filé dáme na vymaštěný pekáč, osolíme, slabě okořeníme pálivou paprikou, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a pečeme. Když ryba zčervenala, zalijeme ji kořeněnou omáčkou z rajčat a pomalu dopečeme, až 'kabátek' na povrchu vytvoří kůrku. Obložíme plátky citrónu a podáváme s brambory.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka