Gratinované filé - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg rybího filé, 1.25 l kysané smetany, 2 dkg másla, 5 dkg ementálu, 5 dkg slaniny, 2 nakládané okurky, 20 kaparů, 1 lžíce hořčice, 1 citrón, sůl
Kousky filé pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli uležet. Mezitím si opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Potom filé posolíme, naskládáme do vymazané zapékací misky a potřeme každý kousek hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky nakrájené okurky, posypeme sekanými kapary (nebo ještě jednou drobně pokrájenou okurkou) a kostičkami opečené slaniny. Vše zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným ementálem nebo jiným sýrem. Zapečeme v troubě do růžova.
Příloha: pečené brambory a hlávkový salát
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka