Gratinovaná ryba - recept cpt. Cooka
4 porce: 50 dkg rybího filé, sůl,
Omáčka Mornay: 5 dkg másla, 5 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek na špičku nože, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, 1 lžíce zelené petrželky
Filé vaříme sedm minut v osolené vodě, pak vyjmeme a rozsekáme. Smícháme s omáčkou Mornay. Omáčku připravíme takto: z másla a z mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko, povaříme, přidáme sůl a koření. Odstavíme, přidáme rozsekanou rybu, sýr a petrželku. Zapékací misku vytřeme máslem, vložíme do ní směs, půl hodiny zapékáme. Podáváme s brambory a s čerstvým zeleninovým salátem.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka