Filé s meruňkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky rybího filé, 3 lžíce másla, 1  naťová cibulka nasekaná nadrobno, 10 dkg meruněk nakrájených na čtvrtiny, 10 dkg švestek nakrájených na čtvrtiny, 1 lžíce portského vína, 1 lžička krystalového cukru, sůl, mletý pepř, 2 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky
V hrnci rozpálíme třetinu másla, přidáme zelenou cibulku a 3 minuty smažíme. Přidáme meruňky, švestky a portské víno, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Směs necháme trochu vychladnout, přendáme do mixéru a rozmixujeme do jemna. Směs vrátíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla a cukr. Dochutíme solí a pepřem a držíme v teple. Ve velké pánvi rozpálíme zbytek másla, přidáme osolené a opepřené filé a opečeme 5 minut nakaždé straně. Podáváme polité ovocnou omáčkou a posypané petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka