Uzené klobásy zapečené (z Valašska) - recept cpt. Cooka
4 porce: 1/2 kg hladké mouky, kynuté těsto z této mouky, 4 uzené klobásy, tuk do pekáče
Zaděláme těsto jako na buchty, ale nikoli sladké. Když vykyne, rozdělíme je na díly - po dvou na porci - a vyválíme obdélníky. Do každého zavineme půlku klobásy, kterou předem propícháme vidličkou. Pak těsto stočíme a klademe tyto podlouhlé buchty na pekáč vedle sebe a dobře omastíme, aby se neslepily.
Upečené necháme vychladnout a teprve později je krájíme na tenčí řízky napříč a podáváme k vínu nebo k čaji.
Dobrá sestava k večeři: Šípkový čaj nebo čaj z listí černého rybízu či ruský čaj s citrónem a zapečené klobásy. Klobásy živí jako každé maso, pečivo zasytí a čaj dodá vitamin C.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka