Šunka v medu - recept cpt. Cooka
6 porcí: 60 dkg šunky, 2 vejce, 6 lžic tekutého medu, 4 lžíce kukuřičné mouky, 3 lžíce oleje, sůl, olej na smažení, 3 plátky ananasu na ozdobu
Šunku nakrájíme na tenké plátky a pak proužky dlouhé 5 - 7 cm. V mouce důkladně rozšleháme osolená vejce. Proužky šunky v nich namáčíme a na rozpáleném oleji osmažíme do světle hněda. Přebytečný tuk necháme okapat. Med smícháme s olejem a za stálého míchání smažíme na rozpáleném oleji až do hněda. Přidáme usmažené proužky šunky a za stálého míchání smažíme dále, až se šunka pokryje vrstvou karamelu. Vyjmeme, vložíme do misky a ochladíme.
Ozdobíme plátky ananasu a podáváme. Je to vynikající příloha, již můžeme podávat během celého oběda i k dalším chodům.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka