Jambalaya - recept cpt. Cooka
4 porce: 25 dkg rýže, 50 dkg párků nebo uzeného vařeného masa, 1 velká cibule, 1 hlávka česneku, 40 dkg rajčat, 1 chilli paprička, 2 zelené papriky, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté papriky, 3 lžíce másla, 1 lžička dobromysli
Rozehřejeme dvě třetiny másla, zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, na to přidáme pokrájené papriky, rajčata a pálivou papričku, osolíme a podusíme. Mezitím uvaříme rýži. Párky nebo uzené maso rozkrájíme, opečeme na zbylém másle spolu s kořením. Smícháme se zeleninou a uvařenou rýži polijeme směsí. Necháme stát v teple deset minut.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka