Zapékané krůtí ragú - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 dkg másla, 60 dkg krůty (i s kostí), 5 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 5 dl mléka, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 5 lžic tvrdého sýra, 1 lžíce strouhanky
Maso z krůty udusíme na másle do měkka. Pak je obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Z další části másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře povaříme na hustou, hladkou omáčku. Přidáme koření a šťávu z dušeného masa a chvíli povaříme ve vodní lázni. Vmícháme větší část strouhaného sýra a podle chuti dosolíme. Do malé vymaštěné zapékací misky dáme polovinu omáčky, poklademe připraveným masem a pokryjeme druhou vrstvou omáčky. Povrch urovnáme, posypeme zbývajícím sýrem smíchaným se strouhankou, čtvrt hodiny zapékáme v mírné troubě a ihned podáváme.
Příloha: bramborová kaše a kompot

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka