Špenátová polévka - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 g oleje, 3 lžíce vody, 10 g cibule, 5 g mrkve, 5 g celeru, 3 dkg rajčat, 2 dl vody, 10 dkg špenátu, 8 g rýže, 2 g soli, 3 g máty peprné, 1/4  vejce, 3 g hladké mouky, 4 dkg kyselého mléka
Do studeného tuku přidáme trošku vody, nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, celer a špetku soli. Podusíme a jakmile zelenina vyplave, přidáme část rajčat nadrobno nakrájených a dušení prodloužíme, dokud nevyplavou. Zaléváme horkou vodou a jakmile začne bublat, přidáme umytý a na proužky nakrájený špenát. Znovu zahříváme do varu, přidáme umytou rýži, rozmícháme a vaříme 15 minut. Přidáme zbytek rajčat nakrájených nadrobno, jemně nasekanou mátu a vaříme ještě 5 minut, potom zahustíme zásmažkou (viz samostaný předpis).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka